Refugis

Ruta dels 4 refugis de Tramuntana.

Amb motiu dels 50 anys del Centre Excursionista Empordanès, ens hem proposat fer una ruta oberta a tothom. Aquesta passarà pels quatre refugis del Centre i serà una travessa per poder gaudir de la cultura i la història del nostre Empordà.

De Roses a Albanyà, 121,02 km., desnivell de pujada 5379m i 5204 m de baixada.

Sortirem del jaciment arqueològic de Roses cap a la serra de Verdera. El romànic de Sant Pere de Roda i Sant Quirze de Colera ens acompanyarà fins al refugi de Coll de Banyuls. Al matí gaudirem de les magnífiques vistes de la carena de l’Albera amb les seves fagedes fins arribar als boscos de Requesens, on dormirem al Refugi del forn de calç. Després de passar per dolmens i monuments megalítics, arribarem al fortí de Panissars i el Trofeu de Pompeu. L’altra història que coneixerem serà la ruta de l’exili al Coll de Lli i el santuari de les Salines amb el seu refugi. Pujant per les fagedes del Moixer ja veurem de lluny l’últim objectiu: el Puig de Bassegoda, el Refugi de Can Galan i Albanyà.

Com ho farem?

Volem que la ruta sigui una excusa perquè molta gent pugui gaudir de l’Empordà. Utilitzarem les marques existents aprofitant molts dels senders ja senyalitzats amb marques grogues i de gran recorregut i crearem una placa de identificació especial per l’ocasió que ens marcarà que estem a la ruta. També hi hauran el route-book i els tracks penjats al Wikiloc i a la web del CEE.

La presentació i obertura de la ruta es farà oficial durant els actes de presentació dels 50 anys del CEE, el mes de Novembre.

Tindreu tot l’any de l’aniversari per fer la travessa. La podeu fer com vulgueu: amb dies separats, tot d’un cop, amb 2- 4 o 6 dies. No és cap esdeveniment competitiu.

Enviant quatre fotos dels quatre refugis on sortiu vosaltres, podreu aconseguir una samarreta tècnica de la ruta dels 4 refugis, creada per a l’ocasió. L’activitat és totalment gratuïta. Teniu tot l’any d’aniversari per aconseguir-la. Si les fotos son divertides, millor. Les fotos quedaran en propietat del CEE i es podran utilitzar com a difusió dels refugis i la ruta.

Cal dir que el Centre no es fa responsable de qualsevol accident que pugui passar. Així,s’aconsella estar federat per fer qualsevol activitat a la muntanya.

Per a aconseguir una millor senyalització i mantenir els senders, demanem una bona pràctica de l’esport i recordem que estem en un medi natural que cal conservar i cuidar sempre.

Us animen a gaudir de la ruta i d’aquests magnífics entorns que tenim i així fer-ne la màxima difusió.

Des del Centre esperem qualsevol suggeriment per poder fer millor muntanya.

Feliç 50 anys!

Tracks

Ruta dels 4 refugis de Tramuntana